Ngapak Kepenak
  • Ngapak Kepenak   Kamis, 31 Desember 2020 [Cerita Tegalan] Jaman Molak-Malik AYOTEGAL.COM -- Kadingaren Mane' kayong betah nonton tipi. Wayah esuk sedurunge' mangkat pasar kelawan bengi wayah bar isya.
  • Ngapak Kepenak   Senin, 28 Desember 2020 [Cerita Tegalan] Mapag Taun Anyar AYOTEGAL.COM -- Tekane' taun anyar kabeh wong pastine' nduwe acara dewek-dewek. Ana sing kumpul kluarga,kumpul bareng kanca-batir,uga …
  • Ngapak Kepenak   Selasa, 22 Desember 2020 [Cerita Tegalan] Dikerjani Ora Krasa AYOTEGAL.COM - Rumangsa pengin ngajeni maring tanggane' sing nembe buka usaha tukang cukur, Bujang nduwe niat pan cukur rambut. …
  • Ngapak Kepenak   Jumat, 18 Desember 2020 Njiret Apa Kejiret? AYOTEGAL.COM -- Petruk lubar Maca bukune Virdika Utama kayong ndadak mecucu cangkeme umad umed sembari matane abang ngucluk ngliwati …
  • Ngapak Kepenak   Senin, 14 Desember 2020 Selamat Hari Nusantara 13 Desember 2020 AYOTEGAL.COM - Angin krasa semilir sementara langit padhang kenang Sinareng wulan kebek neng lintang gawe tambah nemen indahe wengi …
  • Ngapak Kepenak   Minggu, 13 Desember 2020 Nang Mĕsemĕ, Kayong Ana Bahasa Tegalane (1) TEGAL TIMUR, AYOTEGAL.COM - Ora kelebu wong sing muji syukur maring Gusti Alloh, kanggone wong sing ora gelem ngakoni …
  • Ngapak Kepenak   Sabtu, 12 Desember 2020 [Cerita Tegalan] Wangsit (3-Pragat) AYOTEGAL.COM - Arane' wong loro lagi katresnan ana bae dalane'. Kayong ana magnet sing ora katon tapine' bisa krasa …
  • Ngapak Kepenak   Kamis, 10 Desember 2020 [Cerita Tegalan] Wangsit (1) AYOTEGAL.COM - Kayong mbok plong rasane' Peni wis bisa leha-leha. Kit mau gusrek nembe pragat. Pengrasa balung pada linu …
  • Ngapak Kepenak   Senin, 07 Desember 2020 Paket Buku ''Peturon'' Kanggo Péni AYOTEGAL.COM - Ora kaya biasané sedina kiyé Péni, réwang nang kaluargané Bujang …
  • Ngapak Kepenak   Senin, 30 November 2020 KHOL HADDAD AYOTEGAL.COM - Seumur-umur bungahe' Peni ora mupakat. Dudu soal olih waledan tapine' olih ijin Mane' pre rong dina kiye. …
  • Ngapak Kepenak   Rabu, 25 November 2020 Dina Sastra Tegalan AYOTEGAL.COM - Ora nyangka ora dinyana dina kiye Bujang rada sejen. Wayah uput  wis adus kramas sauwise nganggo …
  • Ngapak Kepenak   Selasa, 24 November 2020 IMPEN AYOTEGAL.COM - Jagade peteng dedet. Awit esuk wayah mene’ tekan sore, srengengene’ wedi nongol. Babu- babu pada …
  • Ngapak Kepenak   Sabtu, 14 November 2020 [RUJAK ULEG] Nglancong Nang Waduk Cacaban AYOTEGAL.COM - WONG kuwe adong lagi kiyengan langka padane, ora susah dikomentari ora susah diomong apamaning ana sambung rapete …
  • Ngapak Kepenak   Selasa, 20 Oktober 2020 [RUJAK ULEG] Balungan Lakon Wayang Golek Santri Nang dina minggu awan panase ngentak-ngentak semelete porporan, sing samana Bos Toto gowes numpak pit, senajan ketepolan dilakoni itung-itung gerak …
  • Ngapak Kepenak   Sabtu, 10 Oktober 2020 [RUJAK ULEG] Brandal Mas Cilik BALIKAN sing Jakarta Um Brindil langsung WA, maring Man Gepak. “Man Gepak! Tak tunggu nang Lesehan Ipah,” isi …
  • Ngapak Kepenak   Senin, 05 Oktober 2020 [RUJAK ULEG] Ana Nyai-Nyai Nggoleti Macan Putih BUBAR jamaah Maghriban Om Brindil ngomong maring Bos Toeyo. “Bos pimen angger tempat kumpule pindah nang Warung Lemprakan Iskak …
  • Ngapak Kepenak   Minggu, 04 Oktober 2020 KAMUS BAHASA TEGAL, Yuk Kenali 10 Arti Kata Awalan 'B' yang Paling Populer SLAWI, AYOTEGAL.COM - Bahasa Tegal merupakan salah satu ragam bahasa Jawa yang khas dan mandiri. Selain itu juga merupakan …
  • Ngapak Kepenak   Selasa, 14 Juli 2020 Kenapa Bahasa Tegalan Disebut Ngapak? TEGAL TIMUR, AYOTEGAL.COM - Istilah ''ngapak'' sangat melekat dengan bahasa Tegal dan sekitarnya. Seperti idiom ''ora ngapak ora kepenak'', …
  • Ngapak Kepenak   Jumat, 10 Juli 2020 Besok, Atmo Tan Sidik Mengulas Dialek Bahasa Ngapak Tegalan via Diskusi Online TEGAL TIMUR, AYOTEGAL.COM - Budayawan Tegal, Atmo Tan Sidik akan mengulas soal dialek bahasa ngapak Tegalan melalui diskusi yang …
  • Ngapak Kepenak   Rabu, 01 Juli 2020 Rindu Bahasa Ibu, Seorang Warga Cepu Borong Buku Puisi Tegalan TEGAL TIMUR, AYOTEGAL.COM - Seorang warga Cepu, Kabupaten Blora memborong buku puisi berbasis Tegalan karya Lanang Setiawan dan beberapa …