Komedi Ngapak Tegalan, K2R Umbrus 'Basa Tegal Dilawan...!

  Sabtu, 30 Januari 2021   Dwi Ariadi
Ki Sengkek Suharno, Dalang Wayang Kebangsaan,(dok)

AYOTEGAL.COM -- Esuk-esuk Kasan ro Kendar wis ngetem ning warunge topik...karo ngopi goleh utang mburaha pada klekaran ning rusbang pinggire warung ndospok.

Kasan  : \"Ndar...jaman wis maju modern ky kiye ka bisane koen ari ngomong anggo basa jawa bae ndar...
\nMbokyaha pisan2 anggo basa inggris...

Kendar : kyeh san...koen esuk-esuk ka gawe nek pitakonane...kene weteng kemriwik durung sarapan ka takoni maha maha koen...
\nKasan  : \" ya ora kaya kuweee...arane wong rapaham kudune neng takon ogh maring wong sing paham setitik mburaha kaya koen oh...

Kendar :  \"Soale ngonong san basa Tegalan penthol San kwe ora pan bakal mampu lan pas nemen diterjemahna anggo basa Inggris san..bahasa Inggris terlalu sederhana..terlalu..simple..basa kerene...ora kiye bahasa Tegalan sing sugih ro perbendaharaan kata...

Kasan  : idilaaah...loken ndar....jare basa Inggris basa paling keren...nyatane diajarna ning sekolahan-sekolahan...

Kendar : jare sapa...ari menurut nyong laka sing bisa ngalahna bahasa Tegalan.....
\nKasan   : loken ndar..... len buktine...?

AYO BACA : Lembah Rembulan, Wisata sekaligus Camping Ground di Kabupaten Tegal

Kendar : Koen weruh kae tanduran sing wis pada nguning arane apa basa inggrise ?
\nKasan   : \"Rice!\"

Kendar : wong kene ngaranane pari ana juga sing mgomong pantun..pari ari dipanen dadine gabah..wong landa ngaranane rice..gabah ari jukut siji arane las tapi wong landa tetep bae ngomonge rice..gabah ari wis nglotok kulite arane beras ana juga sing ngarani wos..wong landa tetep nyebute rice..beras ari tugel arane menir..wong landa esih tetep ngaranine rice..beras ari dimasak dadine sega atau sekul wong landa tetep ajeg arane rice..sega ari ming siji arane upa wong landa esih rice nyebute..sega ari masake suwe mesti dadi intip, wong landa ya ajeg ngomonge rice..sega ari ora kepangan dipe dadine loyan..wong landa esih ajeg jijeg ngomong rice.

Weruh oya...sa kata siji bae penafsirane bisa beda-beda lan macem-macem san...basa Inggris ra mampu temenan nerjemahna..apa kwe udu bukti basa Tegalan luwih duwur kelase tinimbang basa Inggris san...? 

Basa Tegalan Dilawan...!Si Kasan mlongo cepon....

- K2R (Kasan, Kendar, Rohim)
\n#BanggaBasaTegalan

Ki Sengkek Suharno, Dalang Wayang Kebangsaan, Wakil Ketua Ansor Kabupaten Tegal

AYO BACA : Prakiraan Cuaca 30 Januari 2021, Tegal Raya Diguyur Hujan

  Tag Terkait

   Ayo Bagikan!
Ayo Respon
   Komentar

Komentar sepenuhnya menjadi tanggung jawab pribadi seperti diatur dalam UU ITE

Komentar