CERITA Tegalan Akhir Pekan, Bada Kaji

- Minggu, 10 Juli 2022 | 15:50 WIB
Mohammad Ayyub (dok)
Mohammad Ayyub (dok)

AYOTEGAL.COM - Ora nyana Bujang dadi ketua panitia qorban nang musholla. Dumeh sering sholat jamaah ari wayah Maghrib kamben Isya. Arane' musholla kampung modele' ora rapat-rapatan asal nunjuk cungur tok. Biasane' diundang rembugan arang-arang teka. Sepisan pengin teka sonder babibu kabeh sing teka milih deweke'.

Sakale jarang teka rembugan nang musholla tapine' soal mbantu luruhena wedus ora tau lat. Sapi uga pada bae' melu mbantu goleti wong pitu sing gelem qorban. Mbantu siji mboran. Pancen Bujang akeh mbantu seka mburi sonder dadi panitia.

Mulane' seki basane' diresmikena men kerja luwih gayeng alias semangat papat-lima. Maksude' kayadene' generasi papat-lima jaman merdeka mbiyen. Generasi pejuang sing ora baen-baen ngusir Landa lan kekeh njaga kemerdekaan bangsa taun papat-lima.

Baca Juga: LIRIK lagu Dermaga Biru - Happy Asmara, Deraian Demi Deraian Air Mata

Kanca panitia nduwe kekarep mbokan dicekel Bujang sing qorban saya akeh. Seorane' wong sing niat qorban tambah kesengsem yen ndeleng ketuane'. Wedus biasane' qorban 2-3 syukur bisa dadi 5 atawa 6 . Sapa weruh bisa ana sapi aja sepisan gel kaya jaman ndisit.

Pati-pati kanca-batir rembugan milih Bujang ora liya sebab balane' pirang-,pirang. Ora mung kanca penyair deweke uga perek karo wartawan atawa tukang nulis brita. Basa moncere' akeh jaringan. Jare' jaman yah mene ari pengin sukses kudu akeh jaringane'.

Maksude' jaringan ora kur sekasab. Bisa lintas profesi apa bae'. Ana urusan kewan,mobil-motor atawa tukang dandan. Dandan macem-macem sing seki modele' ora kepetung. Apa maning nganggo telpon cukup disimpen datane'. Wayah prelu kari kring tinggal ngomong terus janjian. Cepet,praktis tur irit pisan.

Kuwe ndean keluwihane' Bujang nang mata wong liya. Kelebone' gon kanca- batir rembugan atawa panitia qorban.Tolih bada kaji wis perek kanda sewulan pribasane' kari sekedepan mata. Ari salah milih uwong aja-aja laka wong qorban.

Ndilalah taun kiye akeh sing qorban. Syukure maning golet wong pitu kanggo qorban Sapi cerem ora patia angel. Awale' sing nggawe Bujang nyap-nyapen.
Sampe' bada kaji kurang sepuluh dina nembe olih wong siji. Kanca-batir wis akeh dikontak tapine' laka sing oyag.

Baca Juga: Dedy Yon Telekonferensi dengan Jamaah Haji Kota Tegal, Cek Kondisi Kesehatan

Halaman:

Editor: Dwi ariadi

Tags

Artikel Terkait

Terkini

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Aliran Anyar

Minggu, 29 Januari 2023 | 17:01 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Tekan Bojong

Minggu, 22 Januari 2023 | 15:13 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Kepikiran

Minggu, 8 Januari 2023 | 16:51 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Kecrek Dewek

Minggu, 25 Desember 2022 | 15:27 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ulang Taun

Minggu, 18 Desember 2022 | 15:53 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ora Nguja

Minggu, 11 Desember 2022 | 16:41 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ngatoni

Minggu, 4 Desember 2022 | 19:23 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Tilik

Minggu, 27 November 2022 | 17:50 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Sinoman

Minggu, 20 November 2022 | 14:17 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Adat

Minggu, 13 November 2022 | 17:22 WIB

CERITA TEGALAN, Tetirah

Minggu, 6 November 2022 | 13:58 WIB

CERITA TEGALAN, Kangen

Minggu, 30 Oktober 2022 | 18:58 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Pengin Temon

Minggu, 23 Oktober 2022 | 16:42 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (3-Tamat)

Minggu, 16 Oktober 2022 | 13:45 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (2)

Minggu, 9 Oktober 2022 | 13:36 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (1)

Minggu, 2 Oktober 2022 | 16:28 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (2)

Sabtu, 24 September 2022 | 17:34 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (1)

Sabtu, 17 September 2022 | 14:00 WIB

CERTA TEGALAN Akhir Pekan, Glendengane' Wong loro

Minggu, 11 September 2022 | 16:57 WIB
X