CERTA TEGALAN Akhir Pekan, Glendengane' Wong loro

- Minggu, 11 September 2022 | 16:57 WIB
Mohammad Ayyub (dok)
Mohammad Ayyub (dok)

Mane' mbuh kepimen nguplek gon pasar. Ngertine' golet upa saben dina anak lanange' ora kober keurus. Wong loro sakale' brayah seumah arang-arang ketemu. Nguplek urusane' dewek-dewek. Umah kayadene' tempat ampiran andon turu.Sepisan ketemu kaya dayoh ngomong sekecap rong kecap bar kuwe lunga.

Mulane' anane' Peni kaya olih pitulungan. Mane' junun golet upa anak lanange' kopen. Ora luru duit nyambi mikiri umah wong wis keurus kabeh. Sapa nyana seki ilang kabeh,tinggal angen-angen tok ! Nyesel seki laka guna tapine' seorane' anak lanange' tambah sregep. Mung getun Mane' ora gagian dijaluk mantu susu bocahe' ngilang. Mbuh sampe' kapan beleh ngarti.

Asyik glendengan dewek Mane' kemutan anak lanange'. Kit mau ora katon congore'. Esih turu apa ya najan kiye' dina Ahad. Biasa lah ning dina prei hawane' males. Bar Subuhan turu maning. Sejen Mane' laka ketemu dina prei. Dina prei malah akeh wong tuku. Wong kantoran pada mboronge' wayah prei.

Mane' nembe krasa kondong anak lanange' esih petengan. Durung medang durung sarapan. Wedange' esih wutuh mung wis adem. Ponggole' uga esih wutuh durung kosih dibuka. Kayonge' bar nggodog banyu go medang trus tuku ponggol turu maning ? Mbengi begadang dolanan hape nganti ora emut waktu ?

Timbang penasaran Mane' marani kondong anake'. Bener turu apa selugune' esih melek ? Iyakha melek tolih lagi apa ? dolanan hape apa lagi ngayal karo udud ? Saweruhe' Mane' Bujang wis suwe ora udud. Kayonge' sih setaun rong taun Peni melu deweke'. Seki kumat maning ?,pikire' Mane'

Baca Juga: Jadwal Film Bioskop Cinepolis Pacific Mall Tegal, Minggu 11 September 2022, Tayang Miracle In Cell 7

Ndilalah lawange' ora ngunci. Lon-lon Mane' mbuka lawange' jebul bocah wis melek. Ngertine' sakale' nggleleng ngatang-ngatang udude' ngempor. Sampe' Mane' njagong Bujang esih ngempor bae'. Ora nyadar ana wong njagong gon jejere'. Deweke nembe kaget nalika tangan Mane' ngelus sikile'.

Asale' arep tangi kur Mane' nahan karo mujar," Kowen udud maning Jang ?",sing ditakoni nggetem bae'. Mane' nerusna omongan.

" Gegara Peni ya ? Ndisit mandeg seki udud maning gara-gara bocah siji. Ya Allah bocah-bocah...bocah siji nduwe' apa donge' ? Seki tlabange' mbuh nangdi ? duh Gusti moga-moga cepet balik mene'..!"

Ora pranti-prantine' ....seumur-umur weruh-weruh Bujang mrebes mili. Taun-taunan banyu mata suwe ora metu seki ndlewer dewek barang tuwa kaplak. Mane' egin ngomong mung gon kupinge' ora krungu apa omongane'. Udude' wis disirep deweke' ngayale' mblandrang tekan Mesir. Mbuh nang sawiji tempat mbuh nangdi pengrasa ana wong wadon ngawe-ngawe deweke'.***

Halaman:

Editor: Dwi ariadi

Tags

Artikel Terkait

Terkini

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Aliran Anyar

Minggu, 29 Januari 2023 | 17:01 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Tekan Bojong

Minggu, 22 Januari 2023 | 15:13 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Kepikiran

Minggu, 8 Januari 2023 | 16:51 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Kecrek Dewek

Minggu, 25 Desember 2022 | 15:27 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ulang Taun

Minggu, 18 Desember 2022 | 15:53 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ora Nguja

Minggu, 11 Desember 2022 | 16:41 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ngatoni

Minggu, 4 Desember 2022 | 19:23 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Tilik

Minggu, 27 November 2022 | 17:50 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Sinoman

Minggu, 20 November 2022 | 14:17 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Adat

Minggu, 13 November 2022 | 17:22 WIB

CERITA TEGALAN, Tetirah

Minggu, 6 November 2022 | 13:58 WIB

CERITA TEGALAN, Kangen

Minggu, 30 Oktober 2022 | 18:58 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Pengin Temon

Minggu, 23 Oktober 2022 | 16:42 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (3-Tamat)

Minggu, 16 Oktober 2022 | 13:45 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (2)

Minggu, 9 Oktober 2022 | 13:36 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (1)

Minggu, 2 Oktober 2022 | 16:28 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (2)

Sabtu, 24 September 2022 | 17:34 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (1)

Sabtu, 17 September 2022 | 14:00 WIB

CERTA TEGALAN Akhir Pekan, Glendengane' Wong loro

Minggu, 11 September 2022 | 16:57 WIB
X