CERITA TEGALAN, Kangen

- Minggu, 30 Oktober 2022 | 18:58 WIB
Mohammad Ayyub (dok)
Mohammad Ayyub (dok)

AYOTEGAL.COM - Gegara Mane' takon Rika sampe pengin temon Bujang dadi kepikiran. Pendak-pendak kiye' sesrawungan karo Rika kayong kerep.Dietung-etung meh sependak sepisan. Kadang kosih sependak pingdo. Bujang nguja dikober-koberna mumpung Rika gelem mbales.

Baba-bara gelem saur-manuk. Maksude' Rika kober njawab saben Bujang kirim wa. Ora kosih jam-jaman langsung njawab.Asline' Bujang ora kepenak wong Rika kuwe dines. Mbokan ngganggu pegaweane' wong deweke' kerja kantoran.

Wong kantoran maksude' bagean njero. Ora ngurusi pelanggan. Kerjane' nguplek ngurusi surat-surat karo administrasi kantor. Ora pere-pere kantorane' kantor bank. Tempat wong ndalah duit. Bisa nyimpen atawa nyilih duit kanggo kasab.
Uga bisa kirim duit sewalike bisa trima duit.

Baca Juga: Baru Dibuka, Objek Wisata Waduk Cacaban Diserbu Ribuan Pengunjung, Akses Jalan Macet

Nang ukuran wong dewek kerja kaya Rika mlebune' pentol. Tempat gawean sing diimpen-impen. Ora wong tuwa ora bocah wayah mene pengine' kerja nang kono. Melune' profesi favorit laka tunggale'. Tur mlebune' ora gampang. Ana kabar ndean kulak jare bener mbuh hoax ?

Ari mlebu mono ora cukup lulus tes gel. Jare kudu ana cut sehaha kanggo lunyu-lunyu men bisa mlebu(?). Pisan maning bener mbuh ora arane' kulak jare adol ndean. Serba peteng ora genah. Pan moni ora nyatane' ana. Moni laka jebul ana buktine'. Pokoke' ana contone mung kari percaya apa beleh balik maring awake' dewek.

Bujang lagi ngrasakena pan sependak Rika laka kabare'. Sawise' ngalih waca puisine' deweke' kosih seprene' durung mbales. Pancen sih wis diwaca tandane' conteng biru. Mung tetep bae' Bujang penasaran.
" Ana apa ya ? lagi repot gawean ? ana tugas kantor ?". Pirang-pirang pitakonan gon atine'.

Luwih serem maning pikiran ngiwa deweke'.
" Apa wis olih gerel ? gerel kanyaran kanca kantor ? apa ?.....aja-aja wis mantenan ? ndadak ndean ? kedesak Mane' ?". Bujang tibane' glasahan dewek.
Njagong gawe puisi ora madep. Mlebu kondong glelengan beleh anteng.

Nyawang menduwur cecek loro oyok-oyokan. Pengrasa deweke' karo Rika. Tapi bisa ora kena. Sing doyok bisa ngepong. Sing eram cecek sing doyok ajibe' bisa mencolot. Bujang eram. Jebul-jebul dadi kemutan maring deweke'
" aja-aja Rika wis digondol wong liya ?....ah !..ah ! Bujang ora wani nerusna omongane' apa maning mbayangena.

Baca Juga: OJK Gelar Bulan Inklusi Keuangan 2022, Bupati Tegal: Entitas Baru Pinjol Ilegal Masih Bermunculan

Halaman:

Editor: Dwi ariadi

Tags

Artikel Terkait

Terkini

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Aliran Anyar

Minggu, 29 Januari 2023 | 17:01 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Tekan Bojong

Minggu, 22 Januari 2023 | 15:13 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Kepikiran

Minggu, 8 Januari 2023 | 16:51 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Kecrek Dewek

Minggu, 25 Desember 2022 | 15:27 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ulang Taun

Minggu, 18 Desember 2022 | 15:53 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ora Nguja

Minggu, 11 Desember 2022 | 16:41 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ngatoni

Minggu, 4 Desember 2022 | 19:23 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Tilik

Minggu, 27 November 2022 | 17:50 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Sinoman

Minggu, 20 November 2022 | 14:17 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Adat

Minggu, 13 November 2022 | 17:22 WIB

CERITA TEGALAN, Tetirah

Minggu, 6 November 2022 | 13:58 WIB

CERITA TEGALAN, Kangen

Minggu, 30 Oktober 2022 | 18:58 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Pengin Temon

Minggu, 23 Oktober 2022 | 16:42 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (3-Tamat)

Minggu, 16 Oktober 2022 | 13:45 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (2)

Minggu, 9 Oktober 2022 | 13:36 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Plesir Dewekan (1)

Minggu, 2 Oktober 2022 | 16:28 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (2)

Sabtu, 24 September 2022 | 17:34 WIB

CERITA TEGALAN Akhir Pekan, Ketemu Maning (1)

Sabtu, 17 September 2022 | 14:00 WIB

CERTA TEGALAN Akhir Pekan, Glendengane' Wong loro

Minggu, 11 September 2022 | 16:57 WIB
X